Ons nieuwe uniform

Het uniform is een belangrijk onderdeel voor onze club. Het geeft onze band een prachtige uitstraling. Maar… was dat de laatste jaren ook zo? Steeds vaker waren er problemen met het uniform. De stof werd dun, de pasvorm was niet meer zo goed en hier en daar werd de kleur een beetje vaal. Het was duidelijk dat het uniform aan vervanging toe was. Hoe pak je zoiets aan? Kunnen we dat wel doen in deze tijd? Het is tenslotte een enorme investering!

Een aantal mensen binnen de vereniging zijn op zoek gegaan naar sponsoren. Zo kwamen Frits en Margreet Boeren in augustus 2018 bij stichting Volkskracht terecht en zij hebben daar een subsidie aanvraag gedaan. Lange tijd hoorden we er niks over en dachten dat we onder op de stapel lagen. Maar in januari 2019 kregen we een grote toezegging van stichting Volkskracht en samen met de toezegging van het Prins Bernhard cultuurfonds was er genoeg budget om een prachtig nieuw uniform en nieuw slagwerk aan te gaan schaffen. En dan…?

Dat was al heel snel duidelijk. Eind januari 2019 was de eerste afspraak al bij uniformleverancier Lagretto. Door de inspanningen van onze uniformcommissie en de mensen van Lagretto, lag er snel een prachtig ontwerp op tafel. Nadat dit uitgewerkt was en gepresenteerd aan de leden, konden de maten eind maart al opgemeten worden. En dan begint het wachten. Regelmatig kreeg de commissie vragen wanneer is het klaar, wanneer mogen we het aan? Geduld was dan het antwoord. En dat hebben we gehad! Eind oktober was het zover. De uniformen werden geleverd en gepast en wat waren we allemaal blij met ons nieuwe pak! Hier en daar nog wat kleine herstelwerkzaamheden en alles is nu helemaal in orde. Dus is het tijd om ons nieuwe uniform aan de buitenwereld te presenteren! Niet alleen een nieuw uniform, maar ook een nieuw logo! Het nieuwe logo past beter bij onze vereniging en bij de stad waar wij vandaan komen. Daarnaast zijn we ook heel erg blij met het geheel vernieuwde slagwerk.

We zijn als Euroband ontzettend trots op dit mooie uniform. Wij bedanken alle sponsoren en subsidieverstrekkers, de uniformcommissie en in het bijzonder Frits en Margreet Boeren voor hun inzet bij dit project, nogmaals heel hartelijk dank!

Wij maken ons op voor hele mooie muzikale jaren!

Overig nieuws:


Copyright © 2022 Tamboer- en Trompetterkorps Euroband Rotterdam