Vacature: voorzitter Euroband

Euroband zoekt een nieuwe voorzitter!

Wat is Euroband?

Euroband is een muziekvereniging met ruim 100 leden. De vereniging is verdeeld in drie groepen/afdelingen. Allereerst natuurlijk de Show- & Marchingafdeling (SMB), de oorspronkelijke Euroband. Daarnaast is er Jong Euroband (JEB). Hierin is de jeugd tot 16 jaar samengebracht. Als derde groep bestaat Popkoor Xing-Rotterdam (PXR). De SMB-afdeling neemt deel in de Kampioensklasse van het Wereld Muziekconcours show- en marswedstrijden.

De voorzitter heeft als taken:
  • Het leiden van het bestuur (initiatieven nemen, coördineren en doen uitvoeren van bestuurswerkzaamheden);
  • Het leiden van de Algemene Ledenvergadering;
  • Vertegenwoordiger van de vereniging naar binnen en buiten


  • ✓ De functie voorzitter is een onbezoldigde vrijwilligersfunctie.
  • ✓ De vereniging is op zoek naar een man of vrouw met leidinggevende capaciteiten die het een uitdaging vindt en gepassioneerd is om een muziekvereniging verder te brengen en

    een nieuwe boost te geven.

  • ✓ We vinden het belangrijk dat de nieuwe voorzitter in staat is om empathisch met de leden van de vereniging om te gaan en het beste uit de mensen weet te halen.
  • ✓ Daarnaast is het belangrijk dat de vereniging een hobbyclub is die hoge ogen blijft gooien en naar de toekomst toe verder groeit zowel kwalitatief als kwantitatief.


Als je geïnteresseerd bent in deze functie, verzoek ik je om ons jouw CV met motivatie te sturen. Het adres: bestuur@euroband.nl Ook als je eerst meer informatie wenst, kan je contact opnemen met de secretaris. Eventueel telefonisch 06 24 73 36 89. Wij zullen jouw gegevens vanzelfsprekend vertrouwelijk behandelen.

De vacature staat open tot en met 31 december of zoveel eerder als zich een geschikte kandidaat heeft gemeld.Overig nieuws:


Copyright © 2019 Tamboer en Trompetter korps Euroband Rotterdam FvD