Jong Euroband gaat weer muzieklessen verzorgen

“Wordt een talent op een instrument!”

Voor het tweede jaar op rij gaat Jong Euroband binnenkort weer muzieklessen verzorgen voor de Kinderfaculteit Pendrecht.

Altijd al eens op een muziekinstrument willen leren spelen? En zou je weleens iets willen proberen maar nog geen keuze heb kunnen maken voor een instrument? Dan is deze lessenserie voor jou een heel geschikt aanbod. Je krijgt namelijk iedere week een proefles op een ander instrument van een ervaren muziekdocent. Zo leer je heel veel instrumenten wat beter kennen, zoals: trompet, trombone, bariton, saxofoon en dwarsfluit. Maar deze blaasinstrumenten zijn niet de enige die voorbij gaan komen. Ook de slagwerkinstrumenten worden niet vergeten, zoals trommel en cymbals. Verder krijg je alvast een klein beetje algemene muzikale vorming en leer je de eerste beginselen van het muzieknotenschrift. Maar dat is nog niet alles! Omdat deze lessen worden gegeven in samenwerking met het jeugdorkest Jong Euroband (een muziekkorps bestaande uit jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 16 jaar uit onze wijk Pendrecht) ga je ook nog leren marcheren op de muziek! Kortom: teveel om op te noemen en heel afwisselend.

Aan het eind van de lessenserie gaan we natuurlijk laten horen en zien wat we allemaal hebben geleerd en geven we voor je ouders, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en alle anderen die het leuk vinden om te komen een echt eindconcertje samen met Jong Euroband!

En het leuke is dat als je na dit introductieprogramma door wil gaan met het maken van muziek bij een jeugdorkest hier alle gelegenheid voor is bij Jong Euroband!

De lessen worden gegeven op de dinsdagmiddag in het verenigingsgebouw van de Euroband, de Schalmei. Dit staat aan het einde van de Krabbendijkestraat, dus lekker dichtbij! De lessen zijn wekelijks op de dinsdagmiddag, van 15:30-16:30 uur. Dus direct na schooltijd. En ook deze lessen worden natuurlijk kosteloos aangeboden door de Kinderfaculteit.

De eerste les is op dinsdag 13 maart en de laatste les wordt gegeven op 3 juli. In totaal zijn er 15 lessen.

Inschrijven voor de lessen kan via de site van de Kinderfaculteit: www.kinderfaculteitpendrecht.nl

Meer informatie over de lessen vind je in het programmaboekje van de Kinderfaculteit of neem contact op met de contactpersoon van Jong Euroband, Irma van Gelder, via tel. 06-29001350 of per mail via info@jongeuroband.nl
Overig nieuws:


Copyright © 2019 Tamboer en Trompetter korps Euroband Rotterdam FvD