Disco tijdens Voorspeelavond Jong Euroband!Twee keer per jaar organiseert onze jeugdafdeling een zogenaamde voorspeelavond voor de jeugdige muzikanten. Dit is destijds in het leven geroepen om familie, vrienden en bekenden van de leerlingen de vorderingen te laten horen op hun instrument. Van lieverlee is dit uitgegroeid tot een volwaardig muzikaal evenement binnen de Euroband waarbij alle leden van Jong Euroband iets laten horen (“voorspelen”). Soms individueel, soms als duo en soms zelfs met hele groepjes. Samen met hun docenten wordt dan enkele weken van te voren één of meerdere nummers ingestudeerd die tijdens de voorspeelavond ten gehore worden gebracht. En dit is soms aanleiding tot verrassende acts!

De belangstelling is altijd groot hiervoor en het is een uitgelezen moment om onze jeugdige muzikantjes eens te horen en zien spelen. Heel ontroerend en vertederend soms. En verrassend wat sommige nieuwe leerlingen soms al in zo korte tijd kunnen spelen.

Heel leuk dus om eens bij te wonen. De eerstvolgende voorspeelavond staat gepland op dinsdag 4 juli. Het thema dat voor deze zomerse editie is gekozen is DISCO. De hele aankleding – inclusief de jonge muzikanten! – zal in Disco stijl zijn. De “disco-avond” wordt gehouden in de grote zaal van de Schalmei en is natuurlijk gratis en voor iedereen toegankelijk. Het begint om 18:45 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur. U bent van harte welkom!Overig nieuws:


Copyright © 2017 Tamboer en Trompetter korps Euroband Rotterdam FvD