Euroband in concert


Op 11 maart 2017 is door de Euroband Rotterdam een concert gehouden. Op deze avond heeft zowel Jong Euroband (JEB) als de Show & Marchingband (SMB) mooie klanken laten horen.

In de middag is de zaal door hardwerkende leden omgetoverd tot een echt showparadijs. Mooie lichten, groot podium, ronde tafels en een gezellige bar waren allemaal aanwezig. Vanaf 19:30 openden de deuren van de zaal en kwamen de eerste enthousiaste kijkers al binnen. Speciaal voor onze donateurs “de club van 100” was er een mooi plekje vooraan gereserveerd.

Als eerste stond de Jong Euroband op het programma. JEB bestaat dit jaar 12 jaar en is opgericht om een mooie kweekvijver en doorstroom voor de Show & Marchingband te zijn. Jong Euroband heeft twee van hun nieuwe marsen laten horen welke ze pas een paar weken op de lessenaar hadden staan! Het eerste nummer dat gespeeld werd is een echte mars, “Marcia Nova”. Vervolgens heeft het slagwerk -onder leiding van hun eigen slagwerkdocent Robert van den Bosch- het nummer “New Start” voor het publiek gespeeld. Ten slotte heeft het jeugdorkest afgesloten met het bekende werk “Sofia”. Het optreden stond onder leiding van hun nieuwe dirigent Patrick van Dessel en heeft ervoor gezorgd dat de zaal al lekker aan het genieten was.

Na het prachtige optreden van Jong Euroband was de Show & Marchingband aan de beurt, onder de fanatieke leiding van Matthijs Kruik. Het orkest begon met “Marshal Zhukov” (dit is tevens één van de twee WMC marsen) en een nieuwe mars: “Norrlandsfärger”.

Na deze twee marsen speelde het orkest het concertstuk “Piano Man”. Dit stuk, wat u allen zeker kent, wordt gedurende het seizoen gebruikt om in te spelen en kan op verzoek gespeeld worden in finales. Volgens heeft het slagwerk een speciaal slagwerkstuk laten horen. Wat zagen de heren er strak uit!

Het mooie moment was daar gekomen om zovast een klein tipje van de nieuwe show prijs te geven. De opmars van de nieuwe show werd ten gehore gebracht, het publiek deinste lekker mee op de klanken van “Fire”.

Na de pauze is de Show & Marchingband gestart met ‘Die Rotjacken’, dit is de tweede mars die op het WMC op zondag 9 juli aanstaande gespeeld zal worden. De komende weken zullen wij u als fans en geïnteresseerden informeren over de mogelijkheden met ons mee te reizen naar het WMC.

De afgelopen maanden heeft het orkest in het geheim de nieuwe show muziek en een deel van de choreografie ingestudeerd. Het is ons allemaal gelukt het thema geheim te houden de afgelopen maanden. Tijdens het concert was het moment dat we het nieuwe thema aan iedereen mochten onthullen………..The Elements.

Een show met als inspiratiebron de 4 elementen, water – aarde – lucht en vuur.
* Water symboliseert het leven;
* Aarde geeft houvast;
* Lucht is zuurstof, ruimte en vrijheid;
* Vuur symboliseert warmte, licht en energie.

Het zijn samen de bestanddelen van de ons omringde werkelijkheid van de natuur, waar wij allemaal deel van uitmaken. De muziek van deze show bestaat uit bekende en wellicht minder bekende werken die allemaal een link hebben met minimaal één van de vier elementen.

Na een groots applaus was het tijd voor het finalestuk van het concert. Het gezamenlijk optreden van Jong Euroband en de Show & Marchingband. Een trots moment voor vele ouders, hun trots tussen het grote orkest of zelf samen spelend naast elkaar. Het leverde veel glunderende gezichten op.

Na het concert is er nog tot in de late uurtjes genoten van elkaars gezelschap onder genot van een drankje en de gezellige klanten van DJ Frans.

Deze avond stond niet alleen in het teken van muziek. Wij hadden maar liefst 13 jubilarissen die van 10 jaar tot 40 jaar lid waren bij deze mooie vereniging. Iets waar de Euroband zeer trots op is.Overig nieuws:


Copyright © 2017 Tamboer en Trompetter korps Euroband Rotterdam FvD