Leden
Instructieteam Marchingband
Ons instructieteam:

Euroband is heel trots om haar instructieteam van de Show- and Marchingafdeling aan u voor te stellen.
Het relatief zeer jonge duo: Matthijs Kruik (blazers, muzikaal leider) en Robert van de Bosch (slagwerksectie) is onlangs begonnen. Na een periode van gewenning over en weer en met elkaar wordt de komende maanden gewerkt aan de nieuwe show met een nieuw creatief geluid en een nieuwe creatieve choreografie. We zijn heel blij met deze jonge, maar op het hoogste niveau ervaren instructeurs die ook nog eens geworteld zijn in de show- en marswereld.
Wij hebben er vertrouwen in en wensen deze mannen alle succes en plezier toe.

Matthijs Kruik (1984) heeft het dirigeerstokje tijdens het voorjaarsconcert in maart 2014 van René Leckie overgenomen en is sindsdien onze nieuwe muzikaal leider. Matthijs Kruik zette zijn eerste muzikale stappen bij Drum- en Showband Adest Musica Sassenheim als trompettist. Zijn trompet verruilde hij later voor hoorn. Op 15-jarige leeftijd begon hij met arrangeren en componeren voor diverse (blaas)orkesten en ensembles. Na het VWO ging hij compositie en HaFa-directie studeren aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht bij Roderik de Man, Alex Schillings, Henk Alkema en Danny Oosterman. Vervolgens heeft hij ook nog ‘Composing for Film’ aan het Conservatorium van Amsterdam gedaan bij Jurre Haanstra. Verder is Matthijs werkzaam als freelance componist/arrangeur, koperinstructeur bij Kunst&Genoegen Leiden en als dirigent/muzikaal leider verbonden aan een aantal orkesten waaronder nu dan de Euroband.


Robert van den Bosch (1990) heeft het instructieteam sinds juli 2014 compleet gemaakt als de nieuwe slagwerkinstructeur. Robert van den Bosch begon op 7 jarige leeftijd met tamboerlessen bij Show and Marchingband Floraband te Rijnsburg. Na diverse KNFM concoursen gewonnen te hebben met de kleine trom nam hij de stap richting het Conservatorium. Tijdens zijn havo-opleiding volgde hij de vooropleiding klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en vanaf september 2007 tot 2011 studeerde hij klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij les kreeg van Wim Vos, Luuk Nagtegaal, Hans Zonderop, Ali N’Diaye en Fedor Teunisse. In 2011 is hij afgestudeerd als uitvoerend en docerend musicus. Op dit moment is hij niet alleen slagwerkinstructeur bij de Euroband maar ook bij Show and Marchingband Floraband te Rijnsburg en Marching and Cycling Band HHK te Haarlem.