Leden
DE EUROBAND ANNO 2016


“Show- & Marchingband”

De grootste en meest bekende afdeling binnen de vereniging is de show- & marchingband. Deze bestaat uit ongeveer 45 muzikanten in de leeftijd van 16 t/m 55 jaar. Zij repeteren éénmaal per week onder leiding van een professioneel instructieteam om het niveau hoog te houden en aan te scherpen.

Mede door dit niveau is Euroband een graag geziene gast op streetparades en taptoes in binnen- & buitenland en heeft inmiddels dan ook een goede staat van dienst.

Zo is het orkest de laatste jaren te gast geweest op de volgende evenementen;
• De Nationale Militaire taptoes in 2006, Floriade Taptoe 1992, taptoes in het Rotterdamse Ahoy, Eurotaptoes in 2001 en 2004.
• The Royal Nova Scotia International Tattoo, Halifax (Canada) in 2008.
• Bloemencorso’s in o.a. Zundert (Nederland), Digne les Bains (Frankrijk), Neuchatel (Zwitserland) en Jersey (Verenigd Koninkrijk).
• Streetparades in o.a. Parijs, Keulen, Hamburg, Rotterdam, Brussel en Londen.

In 1966, 1970, 2001, 2005, 2009 en 2013 heeft het orkest met succes deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. In 2013 behaalde het orkest 89,18 punten op de mars & 87,38 punten op de show, beide goed voor wederom een mooie gouden plak waar de vereniging erg trots op is.

De bezetting van het orkest bestaat momenteel uit: percussie, slagwerk, trompetten, trombones, saxofoons, piccolo’s, dwarsfluiten, baritons en sousafoons. De speciaal voor het orkest gearrangeerde en gecomponeerde muziek staat borg voor de eigen sound in zowel de mars- als showmuziek.

De Show and Marchingband heeft sinds 2015 weer een nieuwe alternatieve show genaamd ’’Anchors Aweigh”. De naam zegt het al; deze show heeft een maritieme sfeer en heeft alles te maken met water, scheepvaart, marine en natuurlijk dus ook met de wereldhaven en ons thuis, Rotterdam.
In deze show nemen wij u mee op een muzikale wereldreis. Anchors Aweigh, gooi de ankers los en vaar met ons mee vanuit Rotterdam de wereldzeeën op en beleef de avonturen die wij onderweg meemaken.
Feestjes die iets uit de hand lopen met “Drunken Sailor” en “Yo Ho Ho And A Bottle of Rum”, maar ook romances met mooie ballades als “My Hart Will Go On” en de swingende klanken van “The Love Boat”. Op zee dreigt natuurlijk ook gevaar van haaien, storm en piraten en dat laten wij u meebeleven met de muziek van “Jaws”, “Smoke On The Water”, en “Pirates Of The Carribean”.
De Marine komt ons te hulp zodat wij weer veilig thuiskomen met “He Yo Captain Jack” en “In The Navy”. Terug in Rotterdam, onze thuishaven.

Geïnteresseerd, nieuwsgierig?
Wij repeteren elke dinsdag van 20.00 - 22.30 uur in muziekgebouw "de Schalmei".
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SMB @ euroband.nl


Show- & Marchingband Euroband op Facebook!